Årjäng Töcksfors Shoppingcenter

Töcksfors Shopping Center ligger i Årjängs kommun nära riksgränsen vid E18, en av de mest korsade gränsövergångarna mellan Sverige och Norge. Centret byggs nu ut med 9 000 kvadratmeter som beräknas vara färdigt våren 2019.

Om centret

Töcksfors Shoppingcenter öppnades den 28 oktober 2005, och invigdes i november av H.M Konung Carl XVI Gustaf och Olav Thon. Centret hade då en total yta på 28 000 kvadratmeter.

Sommaren 2012 påbörjades utbygnationen av yttligare 5000 kvadratmeter, som stod färdigt i mars 2013. Vi har per i dag 33 000 kvadratmeter i vårt köpcenter och 45 hyresgäster.

Marknadsområde

Töcksfors Shoppingcenter utökas igen! Denna gång med 9 000 kvadratmeter som kommer att slutföras våren 2019 och rymma cirka 10 nya hyresgäster. Parkeringsanläggningarna kommer också att utökas till cirka 1400 parkeringsplatser inomhus och cirka 250 parkeringsplatser utomhu.

Omsättning

Töcksfors Shoppingcenter omsatte 812 miljoner kronor 2018 och hade närmare 1,3 miljoner besökare.

Hyresgästmix

Centret har en varierad blandning av butiker och restauranger med flera kända butikskedjor.

Några av våra hyresgäster:

XXL Sport & Vildmark / Sportshopen / Cubus / BikBok / Carlings / Gottebiten / Deichman / Eurosko / MaxiMat / Eurocash / Candy Shop / Apotek 1

Hyra lokal?
Skicka oss en förfrågan med information om ditt koncept, så hjälper vi dig att hitta rätt lokal.

812 milj
Omsättning (2018)
1 300 000
Besök (2018)
45
Antal lokaler
23 310m²
Yta

Praktisk information

  • Gratis parkering Ja
  • Elbil ladare Ja
  • Gratis wifi Ja

Parkeringsanläggningarna utökas just nu till cirka 1400 parkeringsplatser inomhus och cirka 250 parkeringsplatser utomhus. Det finns även 3 bussfickor samt gott om handikapp parkeringar! Vi har en hiss i vårt p-hus som tar er direkt upp i centret. Man kommer då upp mellan Burger King och MaxiMat.

Närområdekart

Töcksfors Shopping Center ligger i Årjängs kommun nära riksgränsen vid E18, följ skylt mot köpcentrum. Kollekativtrafik: Du tar dig till vårt center från Oslos med Swebus, deras hållplats är endast 200 meter från centret. Från Årjäng (Karlstad) kan du åka med Värmlandstrafik, den stannar vid busstationen ca 100 meter från oss.

  • 1,4 km
  • 1,8 km

Gränshandeln

Shopping är den vanligaste anledningen till att norrmän besöker Sverige. Under 2017 gjordes det 13,7 miljoner resor från Norge till Sverige. I nära 70 procent av fallen var den svenska handeln målet med resan.

Svensk Handes rapport "Norsk gränshandelskonsumtion i Sverige 2017 " visar att varor som livsmedel, tobak, alkohol, godis, läsk och kött som står högt upp på norrmännens inköpslistor.

Drivkraften för norrmännen att handla i Sverige är de lägre priserna. Utöver ett högre kostnadsläge gör norska tullar och punktskatter att priserna på vissa varor är avsevärt lägre i Sverige. Tobak och alkohol köpas till nästan halva priset och mjölk, ost och ägg till en tredjedel av priset. Källa: www.svenskhandel.se

Testa Popup hos oss!

Vi förädlar tillfälliga lokaler och ytor i majoriteten av våra köpcentrum med pop up butiker. Vi hjälper dig med kostnadseffektiva lösningar för tjänster och produkter på ett smart och flexibelt sätt.

Vi erbjuder en möjlighet att hyra en popup yta under en kortare period i en för tillfället ledig lokal. Dessa möjligheter erbjuder chansen att testa koncept på våra köpcentrum där över 45 000 000 människor rör sig varje år.

Popup är tillfälliga butiker som dyker upp under en kortare period för att sedan försvinna igen. Möjligheten skapar uppmärksamhet och ger kunderna en upplevelse av något nytt och spännande.

Om du söker lokal som passar just dina behov - tveka inte att höra av dig till oss med frågor eller önskemål!

Kontakta oss via formuläret nedan.

Vill du veta mer om vårt köpcentrum?

Hyra lokaler?

Fält markerade med * måste fyllas i

Koncept:

Den information du skickar används bara för att svara på din förfrågan och kommer inte att användas för allmänna marknadsföringsändamål. Läs mer om vår behandling av personuppgifter i Olav Thon Gruppens sekretesspolicy.

Vi erbjuder en unik möjlighet att nå både svenska och norska kunder!