Årjäng Töcksfors Shoppingcenter

Töcksfors Shoppingcenter ligger i Årjängs Kommun endast 7 km från riksgränsen vid E18, en av de mest korsade gränsövergångarna mellan Sverige & Norge. Centret är totalt 44 000 kvm och ligger endast 1 timme från Oslo.

Om centret

Töcksfors Shoppingcenter öppnades den 28 oktober 2005, och invigdes i november av H.M Konung Carl XVI Gustaf och Olav Thon. Centret hade då en total yta på 28 000 kvadratmeter.

Sommaren 2012 påbörjades utbygnationen av yttligare 5000 kvadratmeter, som stod färdigt i mars 2013. 

Under 2018/2019 byggdes centret ut med totalt 9000 kvm samt en stor makeover invändigt inne i hela centret, detta stod klart till påsk 2019. Nu är centret totalt 44 000 kvm och ligger endast 1 timme från Oslo.

Besök centrumets hemsida på tocksforsshopping.se

Marknadsområde

Töcksfors Shoppingcenter utökas igen! Denna gång med 9 000 kvadratmeter som kommer att slutföras våren 2019 och rymma cirka 10 nya hyresgäster. Parkeringsanläggningarna kommer också att utökas till cirka 1400 parkeringsplatser inomhus och cirka 250 parkeringsplatser utomhu.

Omsättning

Töcksfors Shoppingcenter omsatte 950 miljoner kronor 2019, en ökning med 17 procent från 2018.

Hyresgästmix

Centret har en varierad blandning av butiker och restauranger med flera kända butikskedjor.

Några av våra hyresgäster:

H&M / Jula / Espressohouse / XXL Outlet / Sportshopen / Cubus / Gottebiten / Deichmann / MaxiMat / Eurocash / Apoteket / Burger King / Extratoys / Kitch´n

Hyra lokal?
Skicka oss en förfrågan med information om ditt koncept, så hjälper vi dig att hitta rätt lokal.

1 266 milj
Omsättning (2020)*
1 800 000
Besök (2020)*
36
Antal Hyresgäster
42 000m²
Yta

Praktisk information

  • Gratis parkering Ja
  • Elbilsladdare Ja
  • Gratis wifi Ja

Uppvärmt p-hus inomhus med ca 1400 gratis parkeringsplatser. Uteparkering med ca 250 parkeringsplatser. Flera stora handikapp parkeringar och familjeparkeringar finns. Vi har en drop-off ficka för bussresenärer och en parkering för bussar och husbilar bakerst på parkeringen. Vi har en hiss i p-huset som tar er direkt upp i centret. Man kommer då upp mitt i centret mitt emot Dressmann.

Närområdekart

Töcksfors Shopping Center ligger i Årjängs kommun nära riksgränsen vid E18, följ skylt mot köpcentrum. Kollekativtrafik: Du tar dig till vårt center från Oslo med Flixbus, deras hållplats är endast 200 meter från centret. Från Årjäng (Karlstad) kan du åka med Värmlandstrafik, den stannar vid busstationen ca 100 meter från oss.

  • 1,4 km
  • 1,9 km

Gränshandeln

Shopping är den vanligaste anledningen till att norrmän besöker Sverige. Under 2017 gjordes det 13,7 miljoner resor från Norge till Sverige. I nära 70 procent av fallen var den svenska handeln målet med resan.

Svensk Handes rapport "Norsk gränshandelskonsumtion i Sverige 2017 " visar att varor som livsmedel, tobak, alkohol, godis, läsk och kött som står högt upp på norrmännens inköpslistor.

Drivkraften för norrmännen att handla i Sverige är de lägre priserna. Utöver ett högre kostnadsläge gör norska tullar och punktskatter att priserna på vissa varor är avsevärt lägre i Sverige. Tobak och alkohol köpas till nästan halva priset och mjölk, ost och ägg till en tredjedel av priset. Källa: www.svenskhandel.se

Testa Popup hos oss!

Vi förädlar tillfälliga lokaler och ytor i majoriteten av våra köpcentrum med pop up butiker. Vi hjälper dig med kostnadseffektiva lösningar för tjänster och produkter på ett smart och flexibelt sätt.

Vi erbjuder en möjlighet att hyra en popup yta under en kortare period i en för tillfället ledig lokal. Dessa möjligheter erbjuder chansen att testa koncept på våra köpcentrum där över 45 000 000 människor rör sig varje år.

Popup är tillfälliga butiker som dyker upp under en kortare period för att sedan försvinna igen. Möjligheten skapar uppmärksamhet och ger kunderna en upplevelse av något nytt och spännande.

Om du söker lokal som passar just dina behov - tveka inte att höra av dig till oss med frågor eller önskemål!

Kontakta oss via formuläret nedan.

Vill du veta mer om vårt köpcentrum?

Hyra lokaler?

Fält markerade med * måste fyllas i

Koncept:

Den information du skickar används bara för att svara på din förfrågan och kommer inte att användas för allmänna marknadsföringsändamål. Läs mer om vår behandling av personuppgifter i Olav Thon Gruppens sekretesspolicy.

Vi erbjuder en unik möjlighet att nå både svenska och norska kunder!