Charlottenberg Charlottenbergs Shoppingcenter

Charlottenbergs Shoppingcenter är ett gränshandelscenter som ligger i Eda kommun, inte långt från norska gränsen, vid riksväg 61 i Värmland. Charlottenbergs Shoppingcenter är öppet 363 dagar om året och är ett av de största gränshandelscentra.

Om centret

Charlottenbergs Shopping Center är ett stort köpcentrum där många nordmän handlar. Centret har en förlängning på 27 500 kvadratmeter, kallad Charlottenbergs Shopping Centre Nord. Här är den största mataffären i Norden på 10 000 kvadratmeter.

Charlottenbergs Shopping Center har utökat området med 37 000 kvadratmeter sedan öppnandet 2006, och har idag ett centrum på 65 000 kvm med 3 700 parkeringsplatser. 

Besök centrumets hemsida på charlottenbergsshopping.se

Olav Thon Gruppen äger även flertalet fastigheter runt om i området där olika typer av handel drivs. I närheten av centret finns till exempel Autoexperten och Eda Järn.

Marknadsområde

Den totala marknaden och kundbasen på 1,5 miljoner invånare sträcker sig mellan Oslo, Lillehammer och Karlstad som ytterligheter. 1,2 miljoner är bosatta på norska sidan och 300 000 på den svenska sidan av gränsen. Charlottenbergs Shopping Center ökar antalet kunder från Oslo-området, trots att Nordby är närmare.

Den primära marknaden är Hedmark, hela Romerike mot Oslo, Akershus samt Arvika, Sunne och Torsby i Sverige.

Omsättning

Charlottenbergs Shoppingcenter omsatte 2 979 miljoner kronor 2019, en ökning med 9,1 procent från 2018.

Hyresgästmix

Nordens största livsmedelsbutik och andra stora kedjor lockar många kunder till Charlottenbergs Shopping Center. Centret är dessutom det enda gränshandelscentret med Systembolag. 

Butiksmixen är anpassad för gränshandeln med stort fokus på typiska varukategorier för gränshandeln. Norrmän sparar mycket pengar på att handla mat, godis, dricka, apoteksvaror, alkohol, kött och tobak.

På Charlottenberg Shopping Center finns också en stor representation av branscher inom mode, skor, sport, hem och hushåll samt en restaurang och café.

Några av våra hyresgäster:

Sportringen / Jula / Systembolaget / MaxiMat / H&M / Sportshopen / Gottebiten / Hypermat / McDonald's / ÖoB / Godisfabriken / XXL Outlet / Kappahl

Hyra lokal?
Skicka oss en förfrågan med information om ditt koncept, så hjälper vi dig att hitta rätt lokal.

1 227milj
Omsättning (2020)*
2 157 293
Besök (2020)*
52
Antal Hyresgäster
59 014m²
Yta

Praktisk information

 • Gratis parkering 3 700 platser
 • Parkering vid huvudbyggnaden 2 500 platser
 • Parkering vid Charlottenbergs Shoppingcenter Nord 1 200 platser
 • Elbil laddare Ja
 • Gratis wifi Ja
 • Bankomat Ja
 • Amningsrum Ja
 • WC Ja

Centret har totalt 3 700 gratis parkeringsplatser. Centret har också handikappsparkering, familjeparkering, bussparkering och husbilsparkering.

Charlottenbergs Shoppingcenter Syd

Huvuddelen av centret är Systembolaget, MaxiMat, H & M, Godisfabriken, Gottebiten, Apoteket, XXL Outlet, Eurosko och Kicks samt butiker inom kläder, skor, elektronik, inredning och hälsokost.

Charlottenbergs Shoppingcenter Nord

Här ligger Hypermat - Nordens största livsmedelsbutik, som är 10 000 kvadratmeter, förutom Jula, ÖoB, Sportshopen, Bodypower, Tobaksaffär och The Corner Café & Buffet.

Närområde

Charlottenbergs köpcentrum ligger på RV61 strax utanför gränsen till Norge. Det bor cirka 3 000 personer i Charlottenberg. Centret är centralt placerat och det är bara 15 minuter till tågstationen.

 • 0,9 km
 • 1,2 km
 • 76,4 km
 • 43,9 km
 • 41,2 km
 • 76,7 km

Gränshandeln

Shopping är den vanligaste anledningen till att norrmän besöker Sverige. Under 2017 gjordes det 13,7 miljoner resor från Norge till Sverige. I nära 70 procent av fallen var den svenska handeln målet med resan.

Svensk Handes rapport "Norsk gränshandelskonsumtion i Sverige 2017 " visar att varor som livsmedel, tobak, alkohol, godis, läsk och kött som står högt upp på norrmännens inköpslistor.

Drivkraften för norrmännen att handla i Sverige är de lägre priserna. Utöver ett högre kostnadsläge gör norska tullar och punktskatter att priserna på vissa varor är avsevärt lägre i Sverige. Tobak och alkohol köpas till nästan halva priset och mjölk, ost och ägg till en tredjedel av priset. Källa: www.svenskhandel.se

Testa Popup hos oss!

Vi förädlar tillfälliga lokaler och ytor i majoriteten av våra köpcentrum med pop up butiker. Vi hjälper dig med kostnadseffektiva lösningar för tjänster och produkter på ett smart och flexibelt sätt.

Vi erbjuder en möjlighet att hyra en popup yta under en kortare period i en för tillfället ledig lokal. Dessa möjligheter erbjuder chansen att testa koncept på våra köpcentrum där över 45 000 000 människor rör sig varje år.

Popup är tillfälliga butiker som dyker upp under en kortare period för att sedan försvinna igen. Möjligheten skapar uppmärksamhet och ger kunderna en upplevelse av något nytt och spännande.

Om du söker lokal som passar just dina behov - tveka inte att höra av dig till oss med frågor eller önskemål!

Kontakta oss via formuläret nedan.

Vill du veta mer om vårt köpcentrum?

Hyra lokaler?

Fält markerade med * måste fyllas i

Koncept:

Den information du skickar används bara för att svara på din förfrågan och kommer inte att användas för allmänna marknadsföringsändamål. Läs mer om vår behandling av personuppgifter i Olav Thon Gruppens sekretesspolicy.

Charlottenbergs Shoppingcenter kommer tydligt att markera sig som det bästa gränsöverskridande köpcentret för kunder från Övre Rom, Oppland, Hedmark och Oslo med ett attraktivt utbud av bra erbjudanden och extra bra shoppingupplevelser.