Charlottenberg Charlottenbergs Shoppingcenter

Charlottenbergs Shoppingcenter är ett gränshandelscenter som ligger i Eda kommun, inte långt från norska gränsen, vid riksväg 61 i Värmland.

Om centret

Charlottenbergs Shopping Center är ett stort köpcentrum där många nordmän handlar. Centret har en förlängning på 27 500 kvadratmeter, kallad Charlottenbergs Shopping Centre Nord. Här är den största mataffären i Norden på 10 000 kvadratmeter.

Charlottenbergs Shopping Center har utökat området med 37 000 kvadratmeter sedan öppnandet 2006, och har idag ett centrum på 65 000 kvm med 2500 parkeringsplatser. Besök köpcentrets hemsida på charlottenbergsshopping.se.

Olav Thon Gruppen äger även flertalet fastigheter runt om i området där olika typer av handel drivs. I närheten av centret finns til exempel Autoexperten och Eda Järn.

Marknadsområde

Den totala marknaden och kundbasen på 1,5 miljoner invånare sträcker sig mellan Oslo, Lillehammer och Karlstad som ytterligheter. 1,2 miljoner är bosatta på norska sidan och 300 000 på den svenska sidan av gränsen. 

Den primära marknaden är Hedmark, hela Romerike mot Oslo, Akershus samt Arvika, Sunne och Torsby i Sverige.

Omsättning

Charlottenbergs Shopping Center omsatte 2 729 miljoner kronor 2018, en ökning med 8 procent från 2017.

Hyresgästmix

Nordens största livsmedelsbutik och andra stora kedjor lockar många kunder till Charlottenbergs Shopping Center. Centret är dessutom det enda gränshandelscentret med Systembolag.

Butiksmixen är anpassad för gränshandeln med stort fokus på typiska varukategorier för gränshandeln. Norrmän sparar mycket pengar på att handla mat, godis, dricka, apoteksvaror, alkohol, kött och tobak.

Det finns även stor representation av andra branscher inom mode, skor, sport, hem och hushåll samt restaurang och café.

Några av våra hyresgäster:

Sportringen / Jula / Systembolaget / MaxiMat / H&M / Sportshopen / Gottebiten / Hypermat / McDonald's / ÖoB / Godisfabriken / XXL Outlet / Kappahl

Hyra lokal? Skicka oss en förfrågan med information om ditt koncept, så hjälper vi dig att hitta rätt lokal.

2 528 milj.
Omsättning (2017)
4 459 000
Besökare (2017)
59
Antal lokaler
64 500m²
Område

SYD

Charlottenbergs Shoppingcenter

  • Antal lokaler 52
  • Areal 37 000 kvm.
  • Antal p-platser 2 500 st.

Charlottenbergs Shoppingcenter består av två byggnader. I den södra byggnaden som är störst hittar du bl.a. Systembolaget, Apotek, MaxiMat, H&M godis & dricka, elektronik, sport, kläder, skor, leksaker, heminredning, hälsokost med mera.

NORD

Charlottenbergs Shoppingcenter

Innehåller nordens största dagligvaruhandel, Hypermat samt Jula, ÖoB, Sportshopen, Bodypower, Tobaksbutiken och The Corner Café & Buffé.

  • Antal lokaler 7
  • Areal 27 500 kvm.
  • Antal p-platser 1 200 st.

Den växande

GRÄNSHANDELN

Norrmännen handlar som aldrig förr i svenska butiker och norska gränshandeln fortsätter att slå nya rekord, totalt spenderade norska besökare 25,6 miljarder i den svenska detaljhandeln förra året.

Shopping är den vanligaste anledningen till att norrmän besöker Sverige. Under 2017 gjordes det 13,7 miljoner resor från Norge till Sverige. I nära 70 procent av fallen var den svenska handeln målet med resan.

Svensk Handes rapport "Norsk gränshandelskonsumtion i Sverige 2017 " visar att varor som livsmedel, tobak, alkohol, godis, läsk och kött som står högt upp på norrmännens inköpslistor.

Drivkraften för norrmännen att handla i Sverige är de lägre priserna. Utöver ett högre kostnadsläge gör norska tullar och punktskatter att priserna på vissa varor är avsevärt lägre i Sverige. Tobak och alkohol köpas till nästan halva priset och mjölk, ost och ägg till en tredjedel av priset.
Källa: www.svenskhandel.se

Specialty Leasing

Exponera dina produkter eller tjänster på Charlottenbergs Shoppingcenter

Charlottenbergs Shoppingcenter är en av de största aktörerna inom gränshandeln med 60 butiker. Hos oss finner ni b.la Nordens största matbutik och världens största godisbutik samt över 10 000kvm med sport.

Vi erbjuder en unik möjlighet att nå både svenska och norska kunder!

Vi erbjuder en unik möjlighet att nå både svenska och norska kunder med ca 4,5 miljoner besökare per år! Vi erbjuder event-ytor både inomhus och utomhus för att tillfälligt sälja och marknadsföra varor och tjänster eller hålla events, sampling med mera.

4,5 milj. besökare per år!

Kontakta gärna oss för mer information och priser.

KONTAKTPERSON SPECIALTY LEASING
Madeleine Ward
Mobil: + 46 571-287 70
E-mail: madeleine.ward@olavthon.se

Vill du veta mer om vårt köpcentrum?

Hyra lokaler?

Fält markerade med * måste fyllas i

Koncept:

Den information du skickar används bara för att svara på din förfrågan och kommer inte att användas för allmänna marknadsföringsändamål. Läs mer om vår behandling av personuppgifter i Olav Thon Gruppens sekretesspolicy.