Norrköping Mirum Galleria

Mirum Galleria är ett av Östergötlands största gallerior och ligger utanför centrala Norrköping, cirka 170 kilometer sydost om Stockholm. Centret är strategiskt belägen invid E22, med god tillgänglighet och närhet till kollektivtrafik.

Om centret

Centret utvidgades väsentligt och byggdes om 2010 och bytte namn till Mirum Galleria 2012. Idag är Mirum Galleria Östergötlands största köpcentrum och den enda i regionen med stor fokus på evenemang.

Denna position stärker ambitionen att vara ett regionalt centrum som lockar kunder från ett större marknadsområde. 

Besök centrumets hemsida på mirumgalleria.se.

Marknadsområde

Marknadsområdet omfattar Norrköpings, Söderköping och Valdemarsvik samt del av Finspång. Totalt cirka 165 000 invånare. Med mer än 5,3 miljoner besökare varje år är Mirum Galleria en av Norrköpings mest besökta platser.

Ur ett riksperspektiv har Norrköping en relativt ung befolkning och andelen vuxna i åldern 18 till 38 år är mest positivt avvikande. Att Norrköping har ett universitet bidrar till denna effekt. Norrköpings kommun egna prognos för de närmaste åren är en tillväxt med 800-1000 personer per år.

Omsättning

I 2018 hade Mirum Galleria en omsättning på 958 miljoner kronor, en ökning med 0,2 procent från 2018.

Hyresgästmix

Centret har en bra blandning av affärer och restauranger. Under de senaste åren har centret fokuserat på hyresgäster inom teknik, hem och hobby, samt etablering av ett bibliotek. Mirum Care Center är etablerat som en följd av en utvecklingsprocess där fokus ligger på att ge besökare ett komplett och förstklassigt serviceutbud.

Några av våra hyresgäster:

Clas Ohlson / H&M / ICA KVANTUM / Nordic Wellnes / Willys / Jysk / KappAhl / Biblioteket / Systembolaget

Hyra lokal?
Skicka oss en förfrågan med information om ditt koncept, så hjälper vi dig att hitta rätt lokal.

958 milj
Omsättning (2019)
5 146 941
Besök (2019)
48
Antal lokaler
26 550m²
Yta

Praktisk information

 • Parkeringsplatser 1500
 • Gratis parkering Ja
 • Elbil laddare Ja
 • Gratis toaletter Ja
 • Amningsrum Ja
 • Gratis wifi Ja
 • Presentkortmaskin Ja
 • Uttagningsautomater Ja
 • Skyltning för synskadade Ja
 • Digitala orienteringsskärmar Ja

Gallerian erbjuder en rad servicefaciliteter såsom gratis toaletter, amningsrum, gratis wifi, Presentkortsmaskin, uttagsautomater, skyltning för synskadade och digitala orienteringsskärmar underlättar för besökarna. Samtlig hänvisningsskyltning har försetts med tydliga piktogram vilket gör det lätt att finna det man söker i gallerian. I gallerian finns Bibliotek, Apotek och Systembolaget och under 2018 etableras en vårdcentral i gallerian.

Närområde

Strategisk ligger Mirum Galleria perfekt då en tydlig majoritet av Norrköpings tätortsbefolkning bor i de södra och sydöstra delarna. Till Mirum Gallerias primärområde räknas också Söderköping och Valdemarsvik. En stor andel av dess invånare pendlar dagligen till Norrköping. Många i primärområdet gör sina inköp av dagligvaror i Mirum Galleria, tillgängligheten är en viktig faktor.

 • 1 m
 • 4,0 km
 • 4,3 km
 • 14,0 km

Testa Popup hos oss!

Vi förädlar tillfälliga lokaler och ytor i majoriteten av våra köpcentrum med pop up butiker. Vi hjälper dig med kostnadseffektiva lösningar för tjänster och produkter på ett smart och flexibelt sätt.

Vi erbjuder en möjlighet att hyra en popup yta under en kortare period i en för tillfället ledig lokal. Dessa möjligheter erbjuder chansen att testa koncept på våra köpcentrum där över 45 000 000 människor rör sig varje år.

Popup är tillfälliga butiker som dyker upp under en kortare period för att sedan försvinna igen. Möjligheten skapar uppmärksamhet och ger kunderna en upplevelse av något nytt och spännande.

Om du söker lokal som passar just dina behov - tveka inte att höra av dig till oss med frågor eller önskemål!

Kontakta oss via formuläret nedan.

Vill du veta mer om vårt köpcentrum?

Hyra lokaler?

Fält markerade med * måste fyllas i

Koncept:

Den information du skickar används bara för att svara på din förfrågan och kommer inte att användas för allmänna marknadsföringsändamål. Läs mer om vår behandling av personuppgifter i Olav Thon Gruppens sekretesspolicy.

Centret er en av Östergötlands största gallerior, strategiskt belägen invid E22.

Virtuell visning