Norrköping Mirum Galleria

Mirum Galleria är en av Östergötlands största gallerior, strategiskt belägen invid E22, 170km söder om Stockholm.

Om gallerian

Mirum Galleria ligger i södra delen av Norrköping där majoritet av stadens tätortsbefolkning bor. Till Mirum Gallerias primärområde räknas också Söderköping och Valdemarsvik. En stor andel av dess invånare pendlar dagligen till Norrköping.

En större ombyggnad 2010 gjorde gallerian till Östergötlands största köpcentrum.

Marknadsområde

Marknadsområdet omfattar Norrköpings, Söderköping och Valdemarsvik samt del av Finspång. Totalt ca 165 000 invånare. Med mer än 5,3 miljoner besökare varje år är Mirum Galleria en av Norrköpings mest besökta platser.

Ur ett riksperspektiv har Norrköping en relativt ung befolkning och andelen vuxna i åldern 18 till 38 år är mest positivt avvikande. Att Norrköping har ett universitet bidrar till denna effekt. Norrköpings kommun egna prognos för de närmaste åren är en tillväxt med 800-1000 personer/år.

Omsättning

Med styrkan i en stark dagligvaruhandel så är Mirum en etablerad handelsplats i Norrköping. Redan idag finns ett mycket uppskattat serviceutbud i gallerian med allt från apotek och systembolag till veterinär. Omsättningsutvecklingen är positiv och det är i kombinationen med service som shoppingupplevelsen utvecklas för framtiden.

Hyresgästmix

Målsättningen är en väl avvägd mix av butiker, matställen och servicenäringar i en medveten och planerad struktur i förhållande till marknaden. Under 2016-2017 har butiksutbudet bla kompletterats mer teknikutbud (Audio Video) och hem & Fritidsutbud (Rusta) . Gallerian kommer i maj 2018 att utökas med en för regionen helt unik butik i form av det framgångsrika danska konceptet Normal.

En viktig ambition är att erbjuda besökarna fler anledningar att ta sig till gallerian och spendera mer tid på plats. Bibliotekets etablering är ett exempel. Mirum Vårdcentrals etablering är resultatet av en utvecklingsprocess där fokus ligger på att ge besökare ett komplett och förstklassigt serviceutbud.

Några av våra hyresgäster:

Clas Ohlson / H&M / ICA KVANTUM / Nordic Wellnes / Willys / Jysk / KappAhl / Biblioteket / Systembolaget

ÄR DU INTRESSERAD AV ATT HYRA EN LOKAL?

Skicka gärna en förfrågan med information om ditt koncept så hjälper vi dig att undersöka om vi har nåt som passar.

960 milj.
Omsättning (2017)
5 244 000
Besökare (2017)
65
Antal lokaler
41 000m²
Område

Praktisk information

Gallerian erbjuder en rad servicefaciliteter såsom gratis toaletter, amningsrum, gratis wifi, Presentkortsmaskin, uttagsautomater, skyltning för synskadade och digitala orienteringsskärmar underlättar för besökarna. Samtlig hänvisningsskyltning har försetts med tydliga piktogram vilket gör det lätt att finna det man söker i gallerian. I gallerian finns Bibliotek, Apotek och Systembolaget och under 2018 etableras en vårdcentral i gallerian.

  • Gratis parkeringsplatser 1500
  • Elbil laddare Ja
  • Antal lokaler 65
  • Yta 39 000 kvm.

Hitta hit

Strategisk ligger Mirum Galleria perfekt då en tydlig majoritet av Norrköpings tätortsbefolkning bor i de södra och sydöstra delarna. Till Mirum Gallerias primärområde räknas också Söderköping och Valdemarsvik. En stor andel av dess invånare pendlar dagligen till Norrköping. Många i primärområdet gör sina inköp av dagligvaror i Mirum Galleria, tillgängligheten är en viktig faktor.

Gallerian har 1 500 avgiftsfria parkeringsplatser, väl tilltagna ytor för umgänge och trivsel, lekytor, amningsrum och gratistoaletter. Gallerian är lättillgänglig med spårvagn fram till huvudentrén, gång- och cykelbanor, samt flertalet parkeringar som även inkluderar laddningsstolpar för elbilar.

Specialty Leasing

Exponera dina produkter eller tjänster på Mirum Galleria
Specialty Leasing erbjuder en unik försäljnings – och marknadsföringskanal i Mirum Galleria där du möter tusentals potentiella kunder i shoppingtankar.

Vi erbjuder allt från en liten yta till yta för utställningstrailer, där ni har möjlighet att presentera och sälja produkter/tjänster, informera och genomföra event och nå ut till ett stort antal kunder.

Mirum Galleria har ytor både utomhus och inomhus att erbjuda och vi når många olika målgrupper med ca 15 000 besökare/dag i snitt under året.

Vi erbjuder hyresgästen god service, hög tillgänglighet (1500 gratis parkeringar), flera digitala marknadsföringskanaler, möjlighet till lagerförvaring och en personlig kontaktperson både före, under och efter eventet.

Det finns också möjlighet för showrooms, pop-up butiker, bilutställning eller andra kreativa aktiviteter både på torgytorna och i tillfälliga lokaler.

Kontakta oss för mer information och om hur vi tillsammans kan skapa optimala förutsättningar!

Över 5 milj. besökare per år!

KONTAKTPERSON SPECIALTY LEASING

Anna Johansson Ekqvist
Telefon: 011–14 70 34
Mobil: 0706–22 70 34
E-mail: anna.ekqvist@olavthon.se 

Vill du veta mer om vårt köpcentrum?

Hyra lokaler?

Fält markerade med * måste fyllas i

Koncept:

Den information du skickar används bara för att svara på din förfrågan och kommer inte att användas för allmänna marknadsföringsändamål. Läs mer om vår behandling av personuppgifter i Olav Thon Gruppens sekretesspolicy.