Långflon Långflon Köpcentrum

Långflon Köpcentrum är ett gränshandelscentrum som ligger i Torsby kommun nära den norska gränsen. Den centrala målgruppen för köpcentret är norrmän.

Om centret

Långflon köpcentrum är ett köpcentrum där huvudmålgruppen är nordmän som reser till Sverige för att handla. Centret ligger i Torsby kommun nära den norska gränsen.

Gränshandelscentret öppnade i september 2014 och ägs av Långflon Kjöpcentrum AB. Förvaltningen sköts av Olav Thon Gruppen genom Thon Property. Besök köpcentrets hemsida på langflonkopcentrum.se.

Marknadsområde

Långflon köpcentrum lockar över 230 000 norska gränshandlare i marknadsområdet. Till marknadsområdet räknas bland annatTrysil, Elverum, Hamar, Lillehammer och Gjøvik. Köpcentrumet lockar även kunder från de svenska fjällen kring Branäs och Sälen.

Omsättning

Långflon Köpcentrum omsatte 267 miljoner kronor 2019, en ökning med 9,9 procent från 2018.

Hyresgästmix

Köpcentret innehåller hyresgäster som speciellt riktar sig mot norrmän. Varugrupperna riktar sig främst mot gränshandelssegmentet.

Några av våra hyresgäster:

Gottebiten / Långflons Stormarknad / Restaurang Utsikten / Scandinavian Outlet / Sportringen Outlet 

Hyra lokal?
Skicka oss en förfrågan med information om ditt koncept, så hjälper vi dig att hitta rätt lokal.

267milj
Omsättning (2019)
440 487
Besök (2019)
4
Antal lokaler
16 400m²
Yta

Praktisk information

  • Gratis parkering Ja
  • Handikapparkering Ja

Närområde

  • 1 tim 3 min
  • 1 tim 5 min
  • 2 timmar 4 min
  • 1 tim 33 min
  • 2 timmar 11 min
  • 41 min
  • 48 min
  • 34 min

Gränshandeln

Shopping är den vanligaste anledningen till att norrmän besöker Sverige. Under 2017 gjordes det 13,7 miljoner resor från Norge till Sverige. I nära 70 procent av fallen var den svenska handeln målet med resan.

Svensk Handes rapport "Norsk gränshandelskonsumtion i Sverige 2017 " visar att varor som livsmedel, tobak, alkohol, godis, läsk och kött som står högt upp på norrmännens inköpslistor.

Drivkraften för norrmännen att handla i Sverige är de lägre priserna. Utöver ett högre kostnadsläge gör norska tullar och punktskatter att priserna på vissa varor är avsevärt lägre i Sverige. Tobak och alkohol köpas till nästan halva priset och mjölk, ost och ägg till en tredjedel av priset. Källa: www.svenskhandel.se

Vill du veta mer om vårt köpcentrum?

Hyra lokaler?

Fält markerade med * måste fyllas i

Koncept:

Den information du skickar används bara för att svara på din förfrågan och kommer inte att användas för allmänna marknadsföringsändamål. Läs mer om vår behandling av personuppgifter i Olav Thon Gruppens sekretesspolicy.